Premiér Fico absolvuje prvú oficiálnu navštevu v Českej republike

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 13:52 • 2 min
Premiér Fico absolvuje prvú oficiálnu navštevu v Českej republike

BRATISLAVA - Prvá oficiálna návšteva premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po vymenovaní nového kabinetu smeruje už tradične do Českej republiky. Vláda SR dnes túto cestu schválila.

slovakia

left justify in out

Fico absolvuje v Prahe rokovanie so svojím českým partnerom Bohuslavom Sobotkom, ako aj zdvorilostné prijatie u prezidenta Miloša Zemana. V delegácii budú tiež ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák a minister hospodárstva Peter Žiga.

 

Návšteva sa zameria na detailnejšie prediskutovanie rozvoja v hospodárskej spolupráci, infraštruktúrnych projektov, na spoluprácu v oblasti bezpečnosti, cestovného ruchu, ale aj na aktuálne otázky európskych a medzinárodných vzťahov.

 

Slovenská vláda má záujem o ďalšie posilňovanie nadštandardných vzťahov medzi oboma krajinami vo všetkých oblastiach spoločného záujmu, vrátane pokračovania tradície spoločných rokovaní vlád a zorganizovaní v poradí 4. zasadnutia na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies