Zlatý turoň z Etnofilmu putuje do Českej republiky

NETKY.SK • 12 November 2022, 12:33 • 2 min
Zlatý turoň z Etnofilmu putuje do Českej republiky

ČADCA - Hlavnú cenu, Zlatý turoň, si z 22. ročníka medzinárodného filmového festivalu dokumentárneho etnologického filmu Etnofilm v Čadci odniesla snímka českého režiséra Martina Müllera Čierni Česi. Informovala o tom Ľubica Ligocká z Kysuckého kultúrneho strediska v Čadci.

slovakia

left justify in out

Festival v Dome kultúry v Čadci ponúkol návštevníkom od utorka do piatka (8. – 11. 11.) 20 filmov. Hlavným zámerom festivalu bolo predstaviť najnovšie dokumentárne filmy o kultúrnej a sociálnej rôznorodosti ľudského spoločenstva, zvýšiť povedomie verejnosti, filmárov, vedcov a médií o potrebe jej ochrany, podporiť vznik nových filmových diel a študentskú i neprofesionálnu tvorbu. Hlavnými organizátormi festivalu boli Žilinský samosprávny kraj, Kysucké kultúrne stredisko v Čadci a mesto Čadca. Odborná porota udelila okrem hlavnej ceny ďalších šesť ocenení a tri mimoriadne ocenenia. Laureáti si ich prevzali v piatok počas slávnostného vyhodnotenia festivalu v čadčianskom dome kultúry. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona