Prehľad politických strán: Za ľudí

NETKY.SK • 11 November 2019, 14:30 • 2 min
Prehľad politických strán: Za ľudí

BRATISLAVA – Politická strana Za ľudí vznikla v roku 2019. Jej hlavným predstaviteľom je Andrej Kiska, bývalý prezident Slovenskej republiky. Pred parlamentnými voľbami vám prinášame prehľad strany, jej lídrov a cieľov.

slovakia

left justify in out

Politická strana "Za ľudí" bola zaregistrovaná Ministerstvom vnútra SR 02. septembra 2019, to znamená, že strana zatiaľ nepôsobila v NRSR. Ide o slovenskú centralistickú stranu. Centralistická strana je taká strana, ktorá ideologicky leží medzi ľavicou a pravicou. "Celý tím je pripravený spolupracovať so všetkými, ktorí chcú niečo spraviť pre našu krajinu. Nechceme sa definovať ako strana ľavicová, či pravicová, konzervatívna alebo liberálna. Ide nám o Slovensko", vyjadril sa predseda strany Andrej Kiska.

 

img

 

Predstavitelia

Predsedom a zakladateľom strany je bývalý prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska. Podpredsedovia sú Veronika Remišová, Jana Žitňanská, Vladimír Ledecký, Jural Šeliga a Michal Luciak. „Stranu ZA ĽUDÍ so mnou zakladajú primátori,  starostovia, právnici, diplomati, ekonómovia, ľudia, ktorí poznajú choroby školstva. Toto nie je strana jedného človeka, toto je najlepší tím pre Slovensko.“, vyjadril sa predseda strany A. Kiska.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DISKUTUJME O VEĽKEJ SPOLUPRÁCI Koalícia strany ZA ĽUDÍ s PS/Spolu by podľa aktuálnych preferencií nestačila na to, aby sme vymenili túto vládu. Práve naopak, ohrozila by našich najbližších budúcich povolebných partnerov, ktorí by sa nemuseli dostať do parlamentu. Percentá, ktoré by koalícia získala, by išli na ich úkor. Stále by tak hrozila vláda Smeru s SNS, Kotlebom a Harabinom. Strany demokratickej opozície potrebujú získať minimálne 76 mandátov na to, aby mohli vládnuť. Podľa dnešných prieskumov by muselo ísť o koalíciu minimálne piatich strán. Načo nám bude 26 percent, keď nebudeme mať s kým zostaviť vládnu koalíciu. Snažíme sa preto v strane ZA ĽUDÍ robiť takú politiku, aby sme nijako neútočili na našich najbližších partnerov – PS/Spolu, SaS, KDH a OĽaNO. Naším cieľom nie je poslať niekoho mimo parlament, ale spoločne sa pokúsiť zostaviť demokratickú vládu. Preto strana ZA ĽUDÍ navrhuje diskusiu o širokom demokratickom BLOKU ZMENY. Náš predseda, Andrej Kiska, dnes lídrom PS/Spolu oznámil, že strana ZA ĽUDÍ sa na základe vnútrostraníckej diskusie a prieskumu rozhodla, že do volieb v trojkoalícii nepôjde. Ak by koalícia PS/Spolu nepotrebovala odpoveď dnes, nechali by sme túto otázku ešte otvorenú. Nevylučujeme, že situácia sa môže zmeniť a sme pripravení sa do 24 hodín dohodnúť na inom riešení. Nekladieme si žiadne podmienky, nepotrebujeme si nič dokazovať. Urobíme všetko tak, aby to bolo najlepšie pre krajinu. Našim najbližším partnerom koalícii PS/Spolu sme tiež oznámili, že sme okamžite pripravení podpísať sa pod ich spoločnú deklaráciu s KDH, pod pakt o neútočení a navrhujeme tam doplniť, že vylučujeme spoluprácu so Smerom, SNS, kotlebovcami a Harabinom. Rovnako sme ich informovali, že navrhujeme stretnutie okolo okrúhleho stola s ostatnými demokratickými opozičnými stranami, kde by sme mali diskutovať o najlepšej forme predvolebnej a povolebnej spolupráce. Strana ZA ĽUDÍ je pripravená hovoriť aj o veľkej predvolebnej koalícii, BLOKU ZMENY, pokiaľ naši partneri prejavia záujem o túto diskusiu. Ľudia potrebujú vidieť, že Slovensko má alternatívu na vytvorenie stabilnej vlády a my sme pripravení im takýto signál dať aj vo forme veľkej predvolebnej koalície

Príspevok, ktorý zdieľa Za ľudí (@za_ludi),

 

Program

Strana "Za ľudí" sa podľa základného programového dokumentu strany hlási k demokracii, ochrane ľudských práv, rovnosti a dôstojnosti všetkých obyvateľov. Strana sa tiež hlási k členstvu Slovenskej republiky v Európskej únii a Severoatlantickej aliancii, odmieta ideológiu nacizmu a fašizmu. Oficiálny volebný program k parlamentným voľbám predstaví strana o niekoľko týždňov. 

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies