Predstavenie na wagnerovských slávnostiach museli na hodinu prerušiť: Na scénu padali kusy dreva!

NETKY.SK • 26 Júl 2014, 06:45 • 2 min
Predstavenie na wagnerovských slávnostiach museli na hodinu prerušiť: Na scénu padali kusy dreva!

BAYREUTH - Otvoreniu už 103. ročníka wagnerovských slávností v bavorskom Bayreuthe dnes hviezdy neboli zrejme naklonené.

slovakia

left justify in out

Po prvý raz v histórii festivalu museli totiž už po 20 minútach prerušiť otváracie predstavenie, ktorým bola tentoraz inscenácia opery Tannhäuser. Po hlasitom zvukovom prejave a páde kusov dreva na scénu organizátori spustili oponu a požiadali návštevníkov slávnostnej premiéry, vrátane desiatok prominentných osobností, medzi ktorými boli bavorský premiér Horst Seehofer či dlhoročný bývalý šéf nemeckej diplomacie Hans-Dietrich Genscher, aby opustili hľadisko.
      

Po neplánovanej, približne 50-minútovej prestávke, ktorú návštevníci prijali rôznorodo, predstavenie začalo odznova. Príčina zlyhania techniky zatiaľ nie je známa, informovala agentúra DPA.
      

Počas vlaňajšieho jubilejného roku, v ktorom si nielen v Nemecku pripomínali 200. výročie narodenia Richarda Wagnera, bola hlavná pozornosť z umeleckého hľadiska upriamená na novú podobu jeho kľúčového štvordielneho operného cyklu Prsteň Nibelungov v réžii Franka Castorffa a pod taktovkou Kirilla Petrenka. V tohtoročnom programe figuruje do 28. augusta uvedenie obnovených inscenácií 30 operných opusov, o neplánovaný historický zápis sa však dnes postarala práve technika. V dejisku festivalu očakávajú organizátori aj tentoraz takmer 60.000 návštevníkov. Zaradí sa medzi nich aj kancelárka Angela Merkelová, ktorá je v súčasnosti na dovolenke v severnom Taliansku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies