Predskokankou Lizz Wright v Bratislave bude Katarzia

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 15:11 • 2 min
Predskokankou Lizz Wright v Bratislave bude Katarzia

BRATISLAVA - Slovenská hudobníčka Katarzia vystúpi 18. mája v bratislavskom Ateliéri Babylon.

slovakia

left justify in out

Speváčka sa predstaví o 19:00, pred koncertom americkej interpretky Lizz Wright, ktorú budú počas večera sprevádzať Martin Kolarides (gitara), Nicholas D’Amato (basgitara) a Kenny Banks (klávesy).

 

Tridsaťpäťročná Lizz Wright už odmala hrávala a spievala v gospelovom zbore. Spev vyštudovala na univerzitách v Atlante, New Yorku a vo Vancouveri. Debutovala v roku 2003 nahrávkou Salt. Nasledovali štúdiovky Dreaming Wide Awake (2005) a The Orchard (2008). Zatiaľ posledný album s názvom Fellowship jej vyšiel v roku 2010. 

 

Speváčka, gitaristka a skladateľka Katarzia, vlastným menom Katarína Kubošiová, začala písať texty už ako trojročná, vtedy ešte s pomocou babky. Z rodnej Nitry išla študovať do USA, kde napísala prvú skladbu. Po návrate sa chcela stať herečkou, no nakoniec začala študovať scenáristiku. V roku 2013 vydala debutový album Generácia Y, ktorý nominovali na Radio_Head Award. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies