Predseda Snemovne reprezentantov zažaluje prezidenta Baracka Obamu!

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 08:30 • 2 min
Predseda Snemovne reprezentantov zažaluje prezidenta Baracka Obamu!

WASHINGTON - Predseda americkej Snemovne reprezentantov John Boehner dnes oznámil, že podá žalobu na amerického prezidenta Baracka Obamu za zneužitie svojich právomocí a prijatie rozhodnutí bez schválenia Kongresom.

slovakia

left justify in out

Boehner podľa agentúry Reuters vysvetlil, že žalobu podá v mene Snemovne reprezentantov a v záujme ochrany záujmov Kongresu, ktoré garantuje ústava USA. Podľa Boehnera, ktorý je členom Republikánskej strany disponujúcej v Snemovni reprezentantov väčšinou, Obama ignoroval zákony prijaté Kongresom.
      

"Ústava jednoznačne stanovuje, že úlohou prezidenta je svedomito vykonávať zákon. Podľa môjho názoru prezident svedomito nevykonával zákon," konštatoval Boehner.
      

Predseda Snemovne reprezentantov ďalej vysvetlil, že cieľom žaloby nie je začať proces impeachmentu prezidenta.
      

V reakcii na oznámenie tlačový tajomník Bieleho domu Josh Earnes obvinil republikánov z obštrukcií, ktorými Obamovi nenechali inú možnosť ako silnejšie využiť svoju výkonnú moc. "Myslím si, že skutočnosť, že zvažujú daňovníkmi platenú žalobu voči prezidentovi Spojených štátov za výkon svojej funkcie, patrí ku krokom, ktoré väčšina Američanov nepodporí," uviedol Earnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies