Predseda českého Senátu vyzval Haška a spol. na odstúpenie z vedenia ČSSD

NETKY.SK • 30 Október 2013, 15:24 • 2 min
Predseda českého Senátu vyzval Haška a spol. na odstúpenie z vedenia ČSSD

PRAHA - Predseda Senátu českého parlamentu, sociálny demokrat Milan Štěch (ČSSD), dnes v rozhovore pre televízne Studio ČT24 povedal, že aktéri povolebnej schôdzky s prezidentom Milošom Zemanom by mali odstúpiť z vedenia sociálnej demokracie.

slovakia

left justify in out

Prvého podpredsedu ČSSD Haška a ďalších účastníkov stretnutia so Zemanom, ku ktorému sa priznali až dnes, označil za klamárov, ktorí pripravovali zosadenie predsedu strany Bohuslava Sobotku z funkcie. Michal Hašek, Jiří Zimola, Zdeněk Škromach a novozvolený predseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc podľa Štěcha poškodili stranu a majú jedinú možnosť: odstúpiť z jej vedenia, "pretože s týmito osobami by už ČSSD nemohla podľa môjho názoru mať šancu na získanie dôvery občanov".

Podľa Zimolu to bol práve Zeman, kto žiadal od účastníkov schôdzky s ním, aby o nej pomlčali. Pätica sociálnych demokratov, okrem už uvedených aj podpredseda strany, plzenský hajtman Milan Chovanec, navštívili prezidenta republiky v sobotu večer, keď predseda strany Sobotka diskutoval s ďalšími víťazmi volieb v povolebnej debate Českej televízie. Na druhý deň po schôdzke Hašek vyzval Sobotku na odstúpenie z funkcie a podporili ho ďalší sociálni demokrati.

Mlčanlivosť o schôdzke porušil ako prvý už v utorok Chovanec, ktorý dnes vyjadril verejne podporu predsedovi strany Sobotkovi. Následne dostali médiá vyhlásenie Haška, Tejca, Škromacha a Zimolu: "Vzhľadom na to, že jeden z účastníkov túto dohodu (mlčať o povolebnom stretnutí s prezidentom) nedodržal, schôdzku potvrdzujeme, Kategoricky však odmietame akúkoľvek jej interpretáciu ako údajné prípravy tzv. puču v ČSSD," citovala Česká televízia.

České médiá dnes špekulovali o možnosti, že na čele ČSSD nezostane po očakávanej konsolidácii strany Sobotka ani Hašek, ale bude zvolený nový predseda, pričom v tejto súvislosti spomínali Štěcha. Ten však možnosť, že by sa stal predsedom ČSSD, odmietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies