Predsavzatia si dáva až 97% Slovákov

NETKY.SK • 1 Január 2017, 10:52 • 2 min
Predsavzatia si dáva až 97% Slovákov

BRATISLAVA - Až 97 percent Slovákov si s príchodom nového roka dáva novoročné predsavzatia. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý na reprezentatívnej vzorke 1 214 respondentov uskutočnila spoločnosť eCall Slovakia.

slovakia

left justify in out

Z prieskumu tiež vyplýva, že takmer dve tretiny Slovákov vydržia svoje predsavzatia plniť po celý rok, 27 percent Slovákov ich poruší ešte v prvý mesiac. Ako agentúru SITA informoval generálny manažér spoločnosti eCall Slovakia Ľuboš Pajerský, štyri percentá Slovákov stratia chuť plniť svoje predsavzatie hneď na druhý deň.


Päťdesiatpäť percent respondentov si pritom dáva iba jedno predsavzatie, tretina z nich si dáva dve až štyri predsavzatia. Slováci si najviac želajú zdravie, viac času stráveného s rodinou, tvarovanie postavy a znižovanie telesnej hmotnosti. Trinásť percent opýtaných sa chce zamerať na zvýšenie svojho príjmu a zmeny zamestnania a desať percent plánuje prestať fajčiť. Dve tretiny opýtaných pritom priznali, že si ciele dávajú pre seba a preto o nich nerozprávajú. Naopak, 32 percent Slovákov sa o ne podelí s najbližšími, hlavne z dôvodu, aby ich mal kto v plnení podporovať.


Pri otázke, kde čerpajú inšpiráciu na svoje plány, odpovedalo 79 percent Slovákov, že ich nachádza u samých seba. Iba pätina respondentov odpovedala, že sa necháva inšpirovať priateľmi, rodinou či dokonca známymi osobnosťami.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies