Prednú stranu komiksu o Tintinovi vydražili za 1,55 mil. eur

NETKY.SK • 20 November 2016, 12:25 • 2 min
Prednú stranu komiksu o Tintinovi vydražili za 1,55 mil. eur

PARÍŽ - Vo francúzskom aukčnom dome Artcurial vydražili v sobotu za 1,55 milióna eur titulnú stranu komiksu On a marché sur la Lune z roku 1954, ktorý je 17. dielom série Tintinove dobrodružstvá belgického spisovateľa a ilustrátora Hergého.

slovakia

left justify in out

Ide o rekordnú sumu za jednu stranu komiksu od tohto autora, ktorého vlastné meno bolo Georges Prosper Remi. Organizátori dražby pritom predpokladali, že perokresba s rozmermi 50 krát 35 centimetrov sa predá za 700-tisíc až 900-tisíc eur. Jej novým majiteľom sa stal nemenovaný európsky zberateľ.


Tintinove dobrodružstvá o výnimočne zvedavom mladom reportérovi Tintinovi a jeho vernom psom spoločníkovi Miluovi začali vychádzať v roku 1929. Celkovo vyšlo 24 dielov, ktoré sa dočkali prekladu vo viacerých krajinách. Na motívy série vzniklo viacero filmových a televíznych adaptácií. Zatiaľ posledný film prišiel do kín v roku 2011, pričom o réžiu sa postaral Steven Spielberg. Hlasy postavám v animovanej snímke prepožičali Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Nick Frost, Simon Pegg či Toby Jones. Titul získal Zlatý glóbus pre najlepší animovaný film.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies