Predaj nových áut vo Veľkej Británii v októbri vzrástol o 14,2 %

NETKY.SK • 6 November 2014, 12:33 • 2 min
Predaj nových áut vo Veľkej Británii v októbri vzrástol o 14,2 %

LONDÝN - Predaj nových áut vo Veľkej Británii aj v októbri vzrástol, už 32. mesiac po sebe, a to medziročne o 14,2 % na 179.714 vozidiel. Informovala o tom agentúra RTTNews na základe údajov, ktoré dnes zverejnilo Združenie výrobcov a predajcov áut SMMT.

slovakia

left justify in out

Za 10 mesiacov od začiatku januára do konca októbra 2014 zaregistrovali úrady v Spojenom kráľovstve 2.137.910 nových vozidiel, o 9,5 % viac ako vlani. Predaj áut na Britských ostrovoch tak už v októbri prekročil hranicu dva milióny vozidiel, prvýkrát od roku 2007.
      

Z údajov SMMT ďalej vyplýva, že dopyt po autách, ktoré využívajú alternatívne palivá, vytrvalo stúpa a v októbri v medziročnom porovnaní vyskočil až o 50 %. Októbrové výsledky prekonali očakávania analytikov a tempo rastu predaja bolo najvyššie od marca tohto roka, keď sa počet novo registrovaných áut zvýšil o 18 %.
      

Šéf SMMT Mike Hawes očakáva, že odbyt áut bude aj na budúci rok ďalej rásť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies