Predaj firmy Volkswagen v Číne pravdepodobne spomalí na 10 %

NETKY.SK • 19 November 2014, 11:20 • 2 min
Predaj firmy Volkswagen v Číne pravdepodobne spomalí na 10 %

ŠANGHAJ - Rast predaja vozidiel nemeckej automobilky Volkswagen v Číne sa v tomto roku pravdepodobne spomalí na úroveň 10 % po minuloročnom posilnení o 16 %.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je konzervatívna stratégia, ktorá obmedzila výrobnú kapacitu firmy. Povedal to šéf čínskej divízie Volkswagenu Jochem Heizmann pred štvrtkovým otvorením autosalónu v juhočínskom meste Guangzhou.

Heizmann očakáva, že Volkswagen Group, ktorej patria aj značky Audi, Škoda a Porsche, v tomto roku na čínsky trh dodá 3,6 mil. automobilov. Znamená to, že predaj skupiny v Číne za celý tento rok stúpne o približne 10 %. Nemecká automobilka však plánuje zvýšiť investície do výroby. V závere minulého roka Volkswagen uviedol, že v rokoch 2014 až 2018 plánuje investovať 18,2 mld. eur, aby zvýšil svoju výrobnú kapacitu na zhruba 4 mil. áut. Tento plán bol založený na odhade, že predaj bude ročne rásť o 5 %. Podľa Heizmanna to bol veľmi konzervatívny plán. "Preto máme nedostatočnú kapacitu," poznamenal. 

 

Koncern VW pôsobí aj na Slovensku. Spoločnosť VW Slovakia, a. s. patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva 9 400 ľudí. V súčasnosti v bratislavskej fabrike vyrába automobily VW Touareg, Audi Q7, VW up!, Seat Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V závode v Martine vyrába podnik komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies