Vlhová je po prvom kole vo Švédsku na líderskej pozícii, ako jediná sa zmestila do 50 sekúnd

NETKY.SK • 12 Marec 2021, 14:54 • 2 min
Vlhová je po prvom kole vo Švédsku na líderskej pozícii, ako jediná sa zmestila do 50 sekúnd

ŠVÉDSKO - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová je po prvom kole líderkou piatkového slalomu Svetového pohára vo švédskom Aare. Dvadsaťpäťročná Liptáčka sa na trať Olympia vydala s číslom jeden a jej referenčný čas 49,72 s neprekonala žiadna zo súperiek. Ako jediná sa dostala pod hranicu 50 sekúnd.

slovakia

left justify in out

Priebežné poradie 

S odstupom 41 stotín je druhá Američanka Mikaela Shiffrinová a 57 stotín zaostáva na treťom mieste úradujúca majsterka sveta v slalome Rakúšanka Katharina Liensbergerová. Menej ako sekundu za Vlhovou zaostáva po prvom kole aj štvrtá Švajčiarka Wendy Holdenerová (+,68 s).

 


"Som spokojnejšia ako v okamihu, keď som prešla cieľom. Podľa snehu a podmienok celkovo som totiž nevedela odhadnúť, ako som zajazdila. Nemala som pocit, že som bola rýchla. Keď sa však teraz porovnám s dievčatami, tak to bolo veľmi dobré," povedal Vlhová podľa webu laola1.tv. Druhé kolo v Aare je na programe od 16.30 h.

 

Češka so slovenskými koreňmi  
S odstupom necelých dvoch sekúnd (+1,75 s) je na ôsmom mieste česká reprezentantka Martina Dubovská, ktorá pochádza z Liptovského Mikuláša. Jej maximom v SP je ôsma priečka z minulotýždňového slalomu v Jasnej.

 

 

Obľúbená trať? 
Petra Vlhová v 1. kole piatkového slalomu v Aare potvrdila, že sa jej v tomto švédskom stredisku darí. V minulosti tam v decembri 2015 vyhrala svoje prvé preteky SP a vo februári 2019 na majstrovstvách sveta získala tri medaily - zlato v obrovskom slalome, striebro v kombinácii a bronz v slalome.

 

 

Celkové poradie v sezóne 
Zverenka talianskeho trénera Livia Magoniho je priebežnou líderkou hodnotenia disciplíny v SP a v Aare útočí na obhajobu malého glóbusu a štvrté sezónne víťazstvo v slalome. Petra Vlhová je stále v hre aj o veľký krištáľový glóbus, v celkovom poradí pred piatkom strácala 36 bodov na vedúcu Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies