Pred krúžkovaním si treba zistiť, či preferovaný kandidát ešte kandiduje

NETKY.SK • 22 Február 2016, 09:21 • 2 min
Pred krúžkovaním si treba zistiť, či preferovaný kandidát ešte kandiduje

BRATISLAVA - Ak chcete v marcových voľbách odovzdať hlas konkrétnemu kandidátovi, skontrolujte si, či z volebného boja nevypadol. Kandidáti totiž môžu odstúpiť alebo byť odvolaní ešte 48 hodín pred dňom volieb.

slovakia

left justify in out

Na hlasovacom lístku ich meno však uvedené zostane. Aby ste teda zbytočne neminuli preferenčný krúžok, sledujte informácie vo volebnej miestnosti. Práve tam bude zoznam kandidátov, ktorí už nekandidujú.

 

"Ministerstvo vnútra zabezpečí prostredníctvom okresných úradov, aby vo všetkých okrskoch bolo oznámenie o vzdaní sa kandidatúry, alebo odvolaní kandidáta či kandidátov politickou stranou," uviedol pre TASR tlačový odbor ministerstva vnútra. Upozorňuje, že ak si to volič nevšimne a zakrúžkuje kandidáta, ktorý sa vzdal, na tento krúžok sa nebude prihliadať. "Politická strana však svoj hlas dostane," doplnil rezort.

 

Hlasujeme za plentou. Tam vyberieme hlasovací lístok, prípadne udelíme aj preferenčné krúžky, najviac štyri, a vložíme lístok do obálky. Tú potom vložíme do volebnej schránky. Nepoužité alebo zle upravené hlasovacie lístky musí volič odložiť do zapečatenej schránky na odloženie nepoužitých alebo nesprávne upravených hlasovacích lístkov. "Inak sa dopustí priestupku, za ktorý mu bude uložená pokuta 33 eur," upozorňuje ministerstvo.

 

Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia 5. marca. Kandiduje v nich 23 politických strán, hnutí a koalícií. Budú to v poradí deviate parlamentné voľby od Nežnej revolúcie v roku 1989. Štát vyjdú na 10,7 milióna eur. Hlasovať v nich môžu všetci občania SR, ktorí budú mať v deň hlasovania aspoň 18 rokov. Oprávnených voličov máme viac ako 4,4 milióna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies