Pre vysoké riziko vzniku požiarov platí zákaz vstupu do lesov vo Vojenskom obvode Záhorie

NETKY.SK • 3 August 2017, 12:19 • 2 min
Pre vysoké riziko vzniku požiarov platí zákaz vstupu do lesov vo Vojenskom obvode Záhorie

BRATISLAVA - Na území Vojenského obvodu Záhorie platí od dnešného dňa až do odvolania dočasný zákaz vstupu do časti vojenských lesov.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je vysoké riziko vzniku požiarov, informovala agentúru SITA hovorkyňa rezortu Danka Capáková. Zároveň platí pre celé územie prísny zákaz zakladania ohňov a manipulácie s otvoreným ohňom ako aj prísny zákaz fajčenia, zdôraznila.

Vzhľadom na pretrvávajúce vysoké teploty a minimum zrážok sú v lesoch momentálne preschnuté trávnaté porasty a veľké borovicové monokultúry. Keďže aj Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Malackách vyhlásilo zvýšené nebezpečenstvo vzniku požiarov na lesných pozemkoch, pristúpili Vojenské lesy a majetky SR v súčinnosti s Ministerstvom obrany SR k prijatiu preventívnych opatrení na elimináciu vzniku lesných požiarov.

Informačné tabule o dočasnom zákaze vstupu do príslušnej časti lesov budú umiestnené na všetkých prístupových komunikáciách. O opatrení bude verejnosť informovaná aj prostredníctvom webových stránok www.vlm.sk a www.mosr.sk ako aj cez obecné rozhlasy a tabule v priľahlých obciach v bezprostrednej blízkosti Vojenského obvodu Záhorie, dodala hovorkyňa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies