R. FICO: VIEME, PREČO SI MINISTRI VLČAN A BUDAJ TAK ROZUMEJÚ. SPÁJAJÚ ICH KŠEFTY PRE VLČANOVU RODINNÚ FIRMU

NETKY.SK • 3 Máj 2023, 15:29 • 2 min
R. FICO: VIEME, PREČO SI MINISTRI VLČAN A BUDAJ TAK ROZUMEJÚ. SPÁJAJÚ ICH KŠEFTY PRE VLČANOVU RODINNÚ FIRMU

Podľa strany SMER – slovenská sociálna demokracia ohavnosti vlády nemajú konca, pričom koalícia si myslí, že nenesie žiadnu zodpovednosť. SMER – SSD dnes urobil ďalší pokus na otvorenie mimoriadnej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) ohľadne zdražovania, lebo ide o najväčší problém, ktorý ľudia na Slovensku majú. Podľa predsedu strany Roberta Fica štát musí v určitých situáciách pristúpiť k významným kontrolným a regulačným opatreniam.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

SMER – SSD chcel na mimoriadnej schôdzi urobiť krok k potravinárom, prvovýrobcom, no poslanci koalície nemajú záujem. Robert Fico prisľúbil, že jeho poslanci zahlasujú aj za návrhy z iných dielní, ktoré boli do NR SR predložené a budú sa týkať pomoci ľuďom pri zdražovaní. Tvrdí, že je poľutovaniahodné, že dnes parlament nebol schopný otvoriť ani deviatu schôdzu o zdražovaní.

 

Robert Fico skonštatoval, že už dlhšie si kladú otázku, prečo minister pôdohospodárstva S. Vlčan tak vychádza v ústrety ministrovi životného prostredia J. Budajovi, ktorý je ovládaný mimovládkami a eštebákmi. „My sme na jednej tlačovej konferencii postavili otázku, že kde je Samuel? A už vieme, kde je Samuel. Samuel si robí vlastné kšefty. Beťár Samuel Vlčan má spoločnosť, ktorá sa nazýva Reko Recycling, to je dcérska spoločnosť spoločnosti, kde pôsobia rodinní príslušníci pána Vlčana a Vlčan dokonca v tejto spoločnosti Reko Recycling do roku 2020 pôsobil ako prokurista. Doteraz v tejto spoločnosti pôsobí ako prokurista jeho manželka, alebo dcéra. Firmy, ktoré sú nad touto spoločnosťou, preukázateľne patria rodine Vlčanovcov,“ uviedol Robert Fico. Priblížil, že spoločnosti Reko Recycling dramaticky stúpli zisky po vstupe ministra Vlčana do vlády, teda od roka 2020. Kým v roku 2018 táto spoločnosť mala zisky na úrovni 62 tisíc, v roku 2019 do 2020 približne rovnako a po príchode Vlčana do vlády je to až 356 606 eur. Samozrejme zo zákaziek, ktoré s poctivosťou nemajú nič spoločné. „Devätnásteho štvrtý 2023 je dátum, ktorý nie je taký starý, spoločnosť Reko Recycling dostáva nenávratný finančný príspevok z rezortu ministerstva životného prostredia vo výške 1 milión 416 tisíc eur. Toto bola nejaká výzva, v tomto prípade bolo 8 žiadostí, jedna jediná bola úspešná, a to je samozrejme firma pána Vlčana,“ doplnil Robert Fico. Dokonca minister J. Budaj chcel systematicky likvidovať pôdohospodárov a potravinárov, no minister S. Vlčan sa nečinne prizeral. Už je známy dôvod.

 

R. Fico dodal, že na Slovensku máme tú najlepšie vládu na svete, ktorá sa „stará“ o ľudí, jediné, na čo myslia je, ako si na poslednú chvíľu nakradnúť, lebo prezidentka ich chráni a nikto na nich nemá dosah.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies