Pre horúčavy skolabovalo 77 ľudí, opäť viac žien

NETKY.SK • 17 August 2015, 07:39 • 2 min
Pre horúčavy skolabovalo 77 ľudí, opäť viac žien

BRATISLAVA - Z tepla v nedeľu na Slovensku skolabovalo 77 ľudí. Agentúru SITA o tom informoval operátor Záchrannej zdravotnej služby Luboš Bachratý, podľa ktorého medzi skolabovanými bolo 46 žien a 31 mužov.

slovakia

left justify in out

Najviac, 15 kolapsov hlásia z Prešovského a Košického kraja. V Bratislavskom a Nitrianskom kraji zasahovali záchranári 12-krát. V Trnavskom kraji zaznamenali osem kolapsov, v Banskobystrickom a Žilinskom kraji po šesť. Najmenej, tri kolapsy nahlásili z Trenčianskeho kraja.

 

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na nedeľu výstrahu tretieho, najvyššieho stupňa pred vysokými horúčavami pre južné a juhovýchodné Slovensko, kde teploty vystúpili na 35 až 37 stupňov Celzia.

 

Ostatné časti Slovenska už boli bez výstrah. SHMÚ uvádza, že štvrtá tohtoročná vlna horúčav sa blíži ku koncu. Ukončiť ju má postup zvlneného studeného frontu od západu. Najbližšie dni Slovensko čaká teplota miestami o viac než desať stupňov nižšia ako doteraz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies