Pre chrípku zatvorili v Nitrianskom kraji jedenásť škôl

NETKY.SK • 13 Február 2016, 12:51 • 2 min
Pre chrípku zatvorili v Nitrianskom kraji jedenásť škôl

NITRA - Pre chrípku zatvorili tento týždeň v Nitrianskom kraji 11 škôl, z toho šesť základných a päť materských. Najviac ich bolo v okrese Nové Zámky, kde sa nevyučovalo v štyroch základných a jednej materskej škole.

slovakia

left justify in out

V okrese Šaľa zatvorili svoje brány dve materské a jedna základná škola, v okrese Levice to boli dve škôlky a v okrese Nitra jedna základná škola. Ako informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre, počet akútnych respiračných ochorení stúpol oproti predošlému týždňu o 11,7 percenta.


Celkovo lekári hlásili 11 343 ochorení, z toho chrípku a chrípke podobné ochorenia boli v 1 830 prípadoch, čo je 16,1 percenta z celkového počtu akútnych respiračných ochorení. Najviac chorých bolo vo vekovej kategórií detí do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 214 osôb, čo predstavuje 1,9 percenta z celkového počtu hlásených ochorení, z toho bolo 49,5 percenta zápalov prínosových dutín, 19,6 percenta zápalov pľúc a 30,8 percenta zápalov stredného ucha.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies