Pražský Tancujúci dom predali za 360 miliónov korún

NETKY.SK • 17 December 2013, 13:34 • 2 min
Pražský Tancujúci dom predali za 360 miliónov korún

PRAHA - Najznámejšiu českú modernú stavbu, pražský Tancujúci dom, kúpil za 360 miliónov korún (13,4 milióna eur) podnikateľ Václav Skala. Informoval o tom dnes server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Nárožný dom v lukratívnej lokalite Rašínovho nábrežia na pravom brehu Vltavy navrhli americký architekt kanadského pôvodu Frank O. Gehry a Čech chorvátskeho pôvodu Vlado Milunič. Jeho nezvyčajný asymetrický tvar bol inšpirovaný slávnou americkou tanečníckou dvojicou Ginger a Fred.

Pôvodný vlastník spoločnosť CBRE Global Investors teraz sedempodlažnú kancelársku budovu predala známemu investorovi do nehnuteľnosti a zberateľovi umenia Václavovi Skalovi. Podľa iDNES.cz je 360-miliónová cena vzhľadom na neveľkú rozlohu vnútorných priestorov objektu pomerne vysoká. 

O nehnuteľnosť mala záujem aj developerská spoločnosť Central Group. Tá chcela Tancujúcom dome vybudovať múzeum modernej architektúry a dizajnu, čo si želali nielen autori projektu, ale aj bývalý prezident ČR Václav Havel, ktorý býval v susedstve.

Zatiaľ nie je známe, aké plány má s objektom nový majiteľ, Skalova firma Pražská správa nehnuteľností (PSN).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies