Pravidelná letecká linka medzi Košicami a Bratislavou je podľa KSK nevyhnutná

NETKY.SK • 12 Január 2017, 17:50 • 2 min
Pravidelná letecká linka medzi Košicami a Bratislavou je podľa KSK nevyhnutná

KOŠICE - Potreba zriadenia pravidelnej leteckej linky medzi Košicami a Bratislavou je podľa hovorkyne predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Zuzany Bobrikovej veľká a nevyhnutná.

slovakia

left justify in out

V súvislosti s odmietnutím predstavy o privatizácii bratislavského letiska predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) povedal, že v tejto oblasti je na stole otázka národného prepravcu, ako zabezpečiť pravidelné letecké spojenie medzi Košicami a Bratislavou, aby to nebolo stále na niekom inom. "Musí to byť dohodnuté medzi štátom a VÚC, aby sa mohli takto ľudia pravidelne prepravovať," skonštatoval v rozhovore pre TASR začiatkom januára Fico.

 

Podľa Bobrikovej má kraj za sebou o tejto téme prvé rokovania. "Nie sú nám známe žiadne podrobnosti ani analýzy. Potreba zriadenia pravidelnej linky medzi krajským a hlavným mestom je z nášho pohľadu veľká a nevyhnutná. Tak k nej aj budeme pristupovať. Je to však otázka reálnych ekonomických možností. Tie zatiaľ nevieme posúdiť, keďže viac podrobných informácií nemáme," priblížila.

 

Letecké spojenie medzi Košicami a Bratislavou prevádzkujú od decembra 2013 České aerolínie (ČSA). "Lety sú prevádzkované spravidla v pondelok, stredu a piatok dvakrát denne a v utorok a vo štvrtok raz denne, spolu teda osemkrát týždenne," spresnil šéf marketingu košického letiska Juraj Toth.

 

Na otázku možného zavedenia ďalšej leteckej linky odpovedal, že Letisko Košice disponuje dostatočnou voľnou kapacitou.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies