Prasnuté potrubie si vynútilo ostavenie dvoch blokov elektrárne Dukovany

NETKY.SK • 5 November 2014, 18:39 • 2 min
Prasnuté potrubie si vynútilo ostavenie dvoch blokov elektrárne Dukovany

PRAHA - Energetici museli dnes odstaviť dva zo štyroch blokov českej jadrovej elektrárne Dukovany vzhľadom na prasknuté chladiace potrubie. Informoval o tom Český rozhlas.

slovakia

left justify in out

Potrubie s chladiacou vodou prasklo v Dukovanoch prvýkrát od roku 1985, keď elektráreň uviedli do prevádzky. Vedenie elektrárne však zdôrazňuje, že v súvislosti s poruchou ani odstávkou nehrozí žiadne bezpečnostné riziko.
     

Problém na jednom z troch potrubí slúžiacich na chladenie technických a bezpečnostných systémov identifikovali už v pondelok. V záujme odstránenia poruchy dnes energetici pristúpili k odstaveniu tretieho a štvrtého bloku elektrárne. Zvyšné dva zostávajú v prevádzke.
     

Poškodené potrubie sa nachádza v približne štvormetrovej hĺbke a celá oprava by mala trvať niekoľko týždňov. Odstavená polovica elektrárne má výkon 1000 megawattov, čo predstavuje asi desatinu spotreby elektriny v ČR.
     

Podľa hovorcu Dukovan je možné, že porucha súvisí s prebiehajúcou stavebnou činnosťou v areáli, respektíve s otrasmi, ktoré spôsobuje pohyb ťažkých automiešačiek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies