Pranie špinavých peňazí cez Bitcoin je zanedbateľné

NETKY.SK • 21 Január 2018, 16:00 • 2 min
Pranie špinavých peňazí cez Bitcoin je zanedbateľné

CHICAGO – Nedávna spoločná správa analytického tímu spoločností FDD a Ellicit uvádza, že pranie špinavých peňazí zahŕňa menej ako jedno percento zo všetkých bitcoinových transakcií.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Správa bola publikovaná s cieľom pomôcť analyzovať tok finančných prostriedkov a nebezpečenstvo prania špinavých peňazí. Podľa zistení bitcoinového forenzného tímu, však pranie špinavých peňazí nie je ani z ďaleka takým problémom, ako sa domnievajú niektorí kritici kryptomien.

 

obrazok

 

"Množstvo pozorovaných procesov prania špinavých peňazí cez Bitcoin je malé. Vo všeobecnosti boli zdrojom tejto činnosti stránky darknetu ako Silk Road alebo neskôr AlphaBay, kde sa špinavé peniaze prali cez rôzne bitcoinové konverzné služby," uvádza sa v správe.

 

Správa tiež poukazuje na to, že veľká väčšina nezákonných transakcií bola spracovaná v Európe, kde došlo až k päťnásobne vyššiemu počtu takýchto prevodov ako v Severnej Amerike.

 

obrazok

 

Riešením prísnejšie opatrenia?

 

Správa sa ďalej píše, že najlepší spôsob, ako bojovať proti takejto nezákonnej činnosti, je prostredníctvom prísnejších opatrení proti praniu špinavých peňazí. Prísnejšie opatrenia však podľa správy budú efektívne jedine v tom prípade, ak ich prijmú finančné orgány vo všetkých jurisdikciách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies