Pracovné agentúry budú zasielať správu o činnosti elektronicky

NETKY.SK • 16 December 2015, 14:03 • 2 min
Pracovné agentúry budú zasielať správu o činnosti elektronicky

BRATISLAVA - Agentúry dočasného zamestnávania (ADZ) budú po novom Ústrediu práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR poskytovať informácie o svojej činnosti za rok 2016 v elektronickej forme.

slovakia

left justify in out

Doterajší spôsob predkladania údajov prostredníctvom formulárov v písomnej forme, zverejnených na webovej stránke, sa mení na elektronické predkladanie údajov prostredníctvom nového portálu informačného systému služieb zamestnanosti (ISSZ).

 

"Elektronická správa o činnosti agentúry dočasného zamestnávania za rok 2016 sa bude prvýkrát zasielať v termíne do 31. marca 2017. Predloženie správy o činnosti iným ako elektronickým spôsobom sa bude považovať za nesplnenie povinnosti poskytovať ústrediu správu o činnosti," informuje ústredie práce na svojom webe.

 

Prístup do ISSZ má umožniť na základe priebežného evidovania údajov o pracovných vzťahoch agentúrnych zamestnancov a dočasných prideleniach agentúrnych zamestnancov k užívateľským zamestnávateľom automaticky vygenerovať správu o činnosti ADZ, ktorú je agentúra povinná poskytovať ústrediu práce podľa zákona o službách zamestnanosti.

 

Spôsob poskytovania správy o činnosti agentúr za rok 2015 ostáva bez zmeny. ADZ ju musia zaslať ústrediu písomne alebo emailom v termíne do 31. marca 2016 na tlačive, ktoré je zverejnené na internetovej stránke ÚPSVR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies