Pozor! Od nedele sa menia cestovné poriadky vlakov a autobusov

NETKY.SK • 10 December 2016, 11:50 • 2 min
Pozor! Od nedele sa menia cestovné poriadky vlakov a autobusov

BRATISLAVA - Ľudia, ktorí dochádzajú do práce či do škôl vlakmi alebo autobusmi, by si mali skontrolovať časy príchodov a odchodov spojov. Od nedele 11. decembra totiž na Slovensku dochádza k pravidelnej úprave cestových poriadkov autobusových aj vlakových spojov.

slovakia

left justify in out

Novinkou štátneho osobného dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) je napríklad návrat InterCity (IC) vlakov na trať medzi Bratislavou a Košicami. Denne budú premávať dva páry týchto vlakov a zastavovať budú v staniciach Trnava, Žilina, Poprad a Kysak.

 

Okrem toho dopravca pridá nový priamy vozeň z východu Slovenska do Viedne či priame spojenie Zvolena a Banskej Bystrice s Ostravou. Dopravca bude denne vypravovať v priemere 1445 vlakov, z toho 203 diaľkových a 1242 regionálnych a prímestských. Zastavovať budú v 690 staniciach a jazdiť budú po 2800 kilometroch tratí na Slovensku.

 

Novinkou súkromného dopravcu RegioJet je nové vlakové spojenie Bratislavy s Brnom a Prahou. Už dnes vypraví spoločnosť prvý mimoriadny vlak na tejto linke s odchodom z Prahy o 14.40 h. Od nedele 11. decembra budú na trase pravidelne premávať vlaky dvakrát denne v každom smere. Celkovo bude dopravca od zmeny cestovného poriadku vypravovať 34 diaľkových vlakov denne a približne 50 spojov na regionálnej trase Bratislava – Komárno.

 

Cestovné poriadky budú upravovať aj niektorí autobusoví dopravcovia. Keďže autobusovú dopravu zabezpečujú v regiónoch Slovenska rôzni dopravcovia, ľudia by si mali skontrolovať, či dopravca v danom kraji pristupuje k zmene cestovného poriadku.

 

Napríklad SAD Zvolen avizuje od nedele 11. decembra zmenu cestovných poriadkov prímestskej, mestskej a diaľkovej dopravy. "Z tohto dôvodu prosíme cestujúcich, aby si vopred overili prevádzkovanie liniek a spojov, ktorými cestujú, aby sme spoločne predišli nepríjemným situáciám pri prípadnej zmene vedenia spoja," upozorňuje dopravca na svojej internetovej stránke.

 

Podobne aj SAD Prešov upravuje cestovné poriadky v prímestskej, diaľkovej a medzinárodnej doprave a cestovné poriadky mení aj SAD Žilina. "Zmeny sa týkajú cestovných poriadkov na linkách v regiónoch Žilina, Martin, Čadca, Bytča a Kysucké Nové Mesto," uvádza dopravca na internetovej stránke. Väčšina zmien súvisí podľa spoločnosti s prípojmi na vlakové spojenia a s návozom zamestnancov do práce. "Celkovo bolo vykonaných 296 zmien, a to z dôvodu, že decembrový termín zmien je hlavný termín, kedy sa vykonávajú najväčšie úpravy v cestovných poriadkoch," dodala spoločnosť.

 

Podobne aj bratislavský dopravca Slovak Lines pristupuje k zmene cestovných poriadkov v prímestskej autobusovej doprave. "Základy zmien tvoria cestovné poriadky vlakov, a to v tých regiónoch, kde sa zabezpečuje prípojová doprava k vlakom respektíve od vlakov," priblížila hovorkyňa spoločnosti Eva Vozárová. Deje sa tak podľa jej slov predovšetkým v termináloch v Malackách, Pezinku či v Senci, ale aj v ostatných prestupných staniciach ako sú napríklad Veľké Leváre, Plavecký Štvrtok či Šenkvice alebo Cífer.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies