Vyliečených pribúda, v čínskom Wu-chane zavreli poslednú provizórnu nemocnicu

NETKY.SK • 12 Marec 2020, 18:52 • 2 min
Vyliečených pribúda, v čínskom Wu-chane zavreli poslednú provizórnu nemocnicu

Čínsky Wu-chan zaznamenal tento týždeň pozitívne správy ohľadom boja s koronavírusom. Mesto, ktoré sa nachádza vo vnútrozemí Číny uzavrelo v utorok svoju poslednú provizórnu nemocnicu, kde boli umiestňovaní a následne liečení ľudia, ktorých koronavírus napadol.

slovakia

left justify in out

Dobré správy 

Zavreli ju po prepustení posledného vyliečeného pacienta. Správy z médií o ukončení činnosti zdravotníkov a lekárov v tomto objekte sa časovo zhodujú s údajmi o prudkom poklese prípadov v provincii Chu-pej a jeho hlavnom meste Wu-chan.

 

 

Na tvárach zdravotníkov a lekárov, ktorí si dávajú dole rúška vidieť úprimnú radosť a úsmevy. Pre celý svet je to dobré a pozitívne znamenie.

 

 

Pohotovostná situácia  

Krajina však naďalej zostáva v pohotovosti, pretože čínski štátnici vracajúci sa domov zo zahraničia, môžu patriť medzi nakazených. Chu-pej, ako provincia v Číne, kde to všetko začalo, zaznamenala od januára 2020 po prvýkrát menej ako 200 nakazených. 

 

"Koncom týždňa bolo v tejto lokalite podľa oficiálnych správ potvrdených 196 nových prípadov," vyjadrila sa Národná zdravotná komisia. Tento údaj predstavuje pokles o 570 nakazených za jediný deň, a zároveň najmenší počet nakazených od 24. januára tohto roku.

 

img

 

Situácia v Číne 

Vo vnútrozemí krajiny bolo koncom minulého týždňa potvrdených 202 nových prípadov, čo je najnižší počet od 22. januára. S výnimkou provincie Chu-pej bolo v ostatných častiach Číny zaznamenaných "len" 6 prípadov. Celkový počet nakazených v krajine sa odhaduje na niečo cez 80 000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies