Poznal svoje obete?! Svedkovia tvrdia, že strelec z Orlanda viackrát navštívil gay klub

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 08:37 • 2 min
Poznal svoje obete?! Svedkovia tvrdia, že strelec z Orlanda viackrát navštívil gay klub

ORLANDO - Omar Mateen bol viackrát v nočnom gay klube Pulse vo floridskom meste Orlando, v ktorom v noci na nedeľu zastrelil 49 ľudí. Podľa denníka Orlando Sentinel to tvrdia najmenej štyria pravidelní návštevníci klubu.

slovakia

left justify in out

"Niekedy si sadol do rohu a popíjal sám, inokedy bol tak opitý, že bol hlučný a agresívny," citoval v pondelok denník jedného z návštevníkov menom Ty Smith.

 

V klube si Mateena všimol najmenej dvanásťkrát. "Veľa sme sa s ním nerozprávali, ale spomínam si, že občas hovoril o svojom otcovi. Povedal nám, že má ženu a dieťa," uviedol Smith.

 

img

 

Šéf polície v Orlande John Mina podľa denníka Orlando Sentinel konštatoval, že nemá informácie o údajných návštevách Mateena v klube.

 

Zverejnené boli medzičasom nové podrobnosti zo života 29-ročného páchateľa, ktorého rodičia pochádzajú z Afganistanu, on sám sa však narodil v USA. Od septembra 2007 bol zamestnancom súkromnej bezpečnostnej firmy G4S, predtým bol nejaký čas členom ochranky krajského súdu vo floridskom meste Fort Pierce a pracoval aj v štátnej väznici v Indiantowne. Ako zamestnanec G4S prešiel dvakrát previerkou, ktorá však nič závažné nezistila.

 

V rokoch 2013 a 2014 ho vypočúvali agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), keďže pred kolegami naznačoval sympatie k radikálnym skupinám. Mateen tiež opakovane hovoril o dvoch bratoch, ktorí pred tromi rokmi vykonali útoky na Bostonský maratón. Podľa FBI bol Mateen v roku 2014 v kontakte s americkým občanom Monerom Mohammadom Abu-Salhim, ktorý ako samovražedný bombový atentátnik zahynul v Sýrii. Dôkazy, že by sa Mateen v tom čase dopustil nejakej trestnej činnosti, sa však nenašli.

 

Televízia MSNBC s odvolaním sa na zdroje blízke vyšetrovateľom uviedla, že Mateen bol v rokoch 2011 a 2012 v Saudskej Arábii, ktorá je považovaná za živnú pôdu pre radikalizáciu moslimov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies