Požiar vyradil z prevádzky železničnú stanicu v českom Bohumíne

NETKY.SK • 11 Február 2016, 11:38 • 2 min
Požiar vyradil z prevádzky železničnú stanicu v českom Bohumíne

BOHUMÍN - Železničnú stanicu v meste Bohumín v Moravskosliezskom kraji ochromil v noci nadnes požiar.

slovakia

left justify in out

Oheň sa rozšíril z elektroinštalácie a vyradil z prevádzky tamojšie riadiace stredisko. Bez elektriny bolo celé bezprostredné okolie, vlaky stále nejazdia a ľudia musia využiť náhradnú dopravu, informoval Český rozhlas. Pri požiari nebol nikto zranený.


Obmedzené sú aj spoje na trati do Poľska a na Slovensko. Podľa webu Českých dráh bude prevádzka obnovená až v noci z pondelka na utorok. "Výluku sme zatiaľ potiahli do pondelka," uviedol hovorca českej Správy železničnej dopravnej cesty Jakub Ptačinský. Vlaky sú odklonené alebo ich nahradili autobusy a spoje naberajú meškanie.
Prevádzka bola na kľúčovom železničnom uzle prerušená v stredu okolo 21.00 h. "Došlo tu k nejakému prepätiu na elektrickej sieti," uviedol pre TV Nova veliteľ železničných hasičov Ján Vilášek.


"Vyhorela reléová ústredňa a vlastne nám to vyplo celý Bohumín," doplnil Vilášek. Na stanici tak nefungovali výhybky ani ďalšie elektrické zariadenia.


"Medzi Bohumínom a Ostravou bude zabezpečená náhradná autobusová doprava. Chceme upozorniť cestujúcich, že z dôvodu dlhšej jazdnej doby autobusov nebudú pravidelné vlakové spoje čakať na náhradné autobusy. Preto cestujúcim odporúčame, aby využívali náhradné autobusy so skorším odchodom z Bohumína tak, aby mali garantovaný odchod vlakovej súpravy z Ostravy," upozornila hovorkyňa Českých dráh Kateřina Šubová




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies