Požiar v severnej Kalifornii má už 81 obetí, na zozname nezvestných je 870 ľudí

NETKY.SK • 21 November 2018, 11:43 • 2 min
Požiar v severnej Kalifornii má už 81 obetí, na zozname nezvestných je 870 ľudí

Sacramento - Lesný požiar vyčíňajúci na severe amerického štátu Kalifornia si vyžiadal už najmenej 81 obetí na životoch. Po nájdení ďalších tiel to v utorok miestneho času oznámili tamojšie úrady.

slovakia

left justify in out

img

Na snímke: lesné požiare v Kalifornii zachytené z Medzinárodnej vesmírnej stanice

 

 

Počet ľudí, ktorí sú nezvestní, sa po zhodnotení ďalších hlásení prijatých políciou znova zvýšil na 870. Podľa úradov však mnohí z ľudí na zozname môžu byť v bezpečí alebo si nie sú vedomí, že ich nahlásili ako nezvestných.

 

 

 

Rozsiahly lesný požiar v okrese Butte, známy pod označení Camp Fire (Táborák), vypukol 8. novembra na úpätí pohoria Sierra Nevada severne od kalifornského hlavného mesta Sacramento.Ide o lesný požiar s najtragickejšou bilanciou v Spojených štátoch za najmenej posledné storočie. K bilancii patrí okrem obetí aj vyše 13.000 zničených domov.

 

Kalifornský úrad lesníctva a požiarnej ochrany v utorok uviedol, že požiar dostali hasiči už zo 75 percent pod kontrolu. Spálil celkovo 611 štvorcových kilometrov, čo je približne veľkosť amerického mesta Chicago.

 

 

V regióne od stredy predpovedajú dažde, ktoré by mali trvať najmenej do konca víkendu. Môže to pomôcť hasičom, meteorológovia však súčasne varovali pred hrozbou náhlych záplav a zosuvov pôdy v požiarom postihnutých oblastiach. Zrážky by tiež mohli skomplikovať pokračujúce pátranie po telách obetí.

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies