Povodne v Pakistane a Indii zabili najmenej 461 ľudí, počet mŕtvych stúpa

NETKY.SK • 11 September 2014, 13:45 • 2 min
Povodne v Pakistane a Indii zabili najmenej 461 ľudí, počet mŕtvych stúpa

NAÍ DILLÍ - Najmenej 461 ľudí zabili najhoršie povodne za posledných 50 rokov, ktoré postihli hornaté časti Indie a Pakistanu.

slovakia

left justify in out

Počet obetí ešte pravdepodobne stúpne, keďže voda opadáva len pomaly a veľa oblastí je stále neprístupných. "Letecké zábery ukazujú plávajúce telá, ktoré musíme zozbierať čo najskôr," povedal policajný dôstojník zo Šrínagaru Faizal Wani. Najviac zasiahnutý je Kašmír a jeho hlavné mesto Šrínagar, odkiaľ sa teraz voda valí do nižšie položených častí Pakistanu. Celkovo záplavy postihli státisíce ľudí, niektoré zdroje hovoria až o miliónoch. V Kašmíre sa armáde zatiaľ podarilo evakuovať vyše 100 000 ľudí, ktorých domy sú zaplavené. Postihnutých umiestňujú do záchytných táborov zriadených na nižšie položených miestach.

 

 

Niektoré kašmírske obce sú celé pod vodou a zaplavené je aj hlavné mesto Šrínagar, kde sa rieka Jhelum vyliala z brehov. Desaťtisíce ľudí sú stále odrezané od sveta. Kašmírsky premiér Omar Abdullah už prisľúbil postihnutých oblastiam pomoc, pričom prioritou je distribúcia pitnej vody, liekov a stravy pre dojčatá. Rieka Jhelum tečie z Himalájí do indického Kašmíru a do Pakistanu, kde spôsobuje ďalšie záplavy.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies