Povinnou prácou „zaplatí“ za krádež elektriny

NETKY.SK • 18 November 2015, 14:50 • 2 min
Povinnou prácou „zaplatí“ za krádež elektriny

BANSKÁ BYSTRICA – Trest povinnej práce v rozsahu 210 hodín za neoprávnený odber elektrickej energie dnes potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 29-ročného Marcela Gašpara zo Zvolenskej Slatiny.

slovakia

left justify in out

Energetici vyčíslili škodu na viac ako štyristo eur a Gašpar ju musí nahradiť.


Elektrickú energiu kradol v polovici augusta minulého roka vo Zvolenskej Slatine. Gašpar stiahol elektrickým vodičom z blízkeho stĺpa prúd do svojho dreveného domu a mesiac nelegálne napájal rôzne spotrebiče vo svojej domácnosti. Spáchal tým prečin krádeže na veci, ktorej odber podlieha spoplatneniu na základe osobitného predpisu. Distribučnej spoločnosti Stredoslovenskej energetiky spôsobil škodu takmer 414 eur.


Na súde sa ku krádeži priznal a tvrdil, že nemal inú možnosť. S družkou majú dve maloleté deti a žijú z rodičovského príspevku a jeho príjmu z brigádnickej činnosti. To im nestačí na to, aby mohli svietiť a variť.


Za krádež energie odsúdil Okresný súd vo Zvolene Gašpara na trest povinnej práce v rozsahu 210 hodín a zaviazal ho nahradiť energetikom škodu. Prokurátor sa odvolal a žiadal prísnejší trest. Odvolací senát však žalobcovi nevyhovel a potvrdil prvostupňový verdikt. Gašpar na krajskom súde prisľúbil trest vykonať a škodu nahradiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies