Potvrdené: Atentátnici mali odpáliť bomby na štadióne v Hannoveri

NETKY.SK • 19 November 2015, 11:51 • 2 min
Potvrdené: Atentátnici mali odpáliť bomby na štadióne v Hannoveri

BERLÍN - Skupina niekoľkých útočníkov plánovala odpáliť nálože na futbalovom štadióne v Hannoveri počas utorkového prípravného zápasu medzi Nemeckom a Holandskom, ktorý pre teroristickú hrozbu odvolali. Informáciu priniesol denník Bild.

slovakia

left justify in out

Bild tvrdí, že získal kópiu správy domácej spravodajskej služby určenú pre nemeckého ministra vnútra Thomasa de Maiziera. Na základe obsahu správy úrady nemali inú možnosť ako zápas zrušiť.

 

Podľa spravodajskej služby dokument obsahoval detailné informácie. Podľa nich mala skupina útočníkov odpáliť bomby na štadióne i v centre mesta. Pri štadióne mali použiť sanitku naloženú výbušninami. Úrady však žiadne bomby na štadióne nenašli. Po polnoci mal byť naplánovaný aj útok na železničnú stanicu.

 

Premiér Dolného Saska Stephan Weil uviedol, že nemecké úrady mali konkrétne indikácie o bezpečnostnej hrozbe, ktoré ich viedli k zrušeniu zápasu. Stretnutie mala z hľadiska sledovať aj nemecká kancelárka Angela Merkelová.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies