Pošta oddnes vydáva potvrdenia o zaplatení poplatkov s QR kódom

NETKY.SK • 1 Apríl 2016, 16:08 • 2 min
Pošta oddnes vydáva potvrdenia o zaplatení poplatkov s QR kódom

BRATISLAVA - Potvrdenia o zaplatení súdneho či správneho poplatku priamo na priehradke pôšt majú od dnešného dňa podobnú formu ako e-kolky zo samoobslužných kioskov a obsahujú aj QR kód.

slovakia

left justify in out

Novinku spúšťa Slovenská pošta od 1. apríla a pôvodné Potvrdenia pre evidenciu poplatku tak nahrádzajú Potvrdenia o úhrade správneho/súdneho poplatku.

 

"Nový e-kolok si môže poplatník zakúpiť na akúkoľvek službu a môže ho použiť na akomkoľvek úrade alebo súde," priblížila hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková. Platnosť e-kolku je podľa jej slov dva roky odo dňa jeho kúpenia na pošte.

 

Generálny riaditeľ Slovenskej pošty Róbert Gálik doplnil, že dlhodobým cieľom je zjednotiť všetky Potvrdenia o úhrade, čiže e-kolky, ktoré v rámci systému fungujú. Ľudia totiž môžu v rámci platobného systému e-kolok uhrádzať poplatky prostredníctvom samoobslužných platobných terminálov, čiže kioskov, tiež prostredníctvom mobilnej aplikácie, ako aj kúpením Potvrdenia o úhrade správneho/súdneho poplatku na vybraných pobočkách pošty. 

 

Platnosť končiacich nominálnych e-kolkov je 30 dní a použiť ich možno najneskôr do 30. apríla 2016. "Nevyužité nominálne ekolky je možné vrátiť do dvoch rokov od zakúpenia," dodala hovorkyňa. O vrátenie peňazí môžu ľudia požiadať na ktorejkoľvek pobočke Slovenskej pošty, pričom si môžu vybrať, či chcú peniaze v hotovosti, na bankový účet alebo prostredníctvom poštového poukazu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies