Pošta chce posilniť svoju pozíciu pri doručovaní balíkov z Ázie do Európy

NETKY.SK • 27 Február 2018, 17:34 • 2 min
Pošta chce posilniť svoju pozíciu pri doručovaní balíkov z Ázie do Európy

BRATISLAVA - Pri postupnom poklese výnosov Slovenskej pošty z doručovania listov chce spoločnosť posilniť svoju pozíciu na balíkovom trhu. A to najmä prostredníctvom spolupráce s partnermi z Číny.

slovakia

left justify in out

Podľa generálneho riaditeľa pošty Róberta Gálika venovala firma minulý rok značné úsilie nadväzovaniu nových kontaktov s rôznymi spoločnosťami, ktoré prepravujú výraznú časť tovaru z tejto časti sveta smerom do Európy. Koncom roka 2017 pošta podpísala memorandum s partnerskými firmami YTO Express Group a Raise International pre spracovanie zásielok smerujúcich z Ázie do Európy.

 

V rámci tejto spolupráce by mohla pošta podľa Gálika v roku 2018 potenciálne zabezpečiť distribúciu približne troch miliónov kusov zásielok, čo by sa prejavilo nárastom výnosov o 5 až 6 miliónov eur. "Ťažiskovo je toto aktivita, ktorá by mala živiť túto firmu do budúcna," avizoval Gálik. V súčasnosti je projekt podľa pošty v štádiu pilotnej prevádzky. Cieľovými destináciami pre zásielky sú podľa Slovenskej pošty Česká republika, Maďarsko, Nemecko, Poľsko a Rakúsko.

 

Slovenská pošta sa zároveň podľa Gálika rozhodla zriadiť v nemeckom Frankfurte nad Mohannom takzvaný extrateritoriálny výmenný úrad, ktorý má slúžiť na jednoduchšie spracovanie zásielok pre západnú Európu. Pošta môže takto vďaka strategickým partnerom podľa Gálika expandovať do ďalších krajín EÚ v oblasti doručovania balíkov, ktorá má potenciál. V roku 2017 totiž Slovenská pošta zaznamenala v prípade balíkových zásielok tuzemského a medzinárodného styku 8,6-% nárast. V prípade expresných zásielok išlo až o 17-% nárast.

 

Čo sa týka zásielok z krajín východnej Ázie, pošta pri nich zaznamenáva nárast. V prípade listových zásielok dosiahli objemy vyjadrené v kilogramoch v minulom roku medziročný nárast o 18,6 %. Významný nárast je pritom podľa pošty v prípade zásielok z Ázie najmä pri zásielkach z Čínskej pošty a zo Singapurskej pošty.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies