Pôsobnosť SACR od 1. júla zastrešuje Ministerstvo kultúry a CR

NETKY.SK • 12 Júl 2010, 12:14 • 2 min
Pôsobnosť SACR od 1. júla zastrešuje Ministerstvo kultúry a CR

Pôsobnosť SACR od 1. júla zastrešuje Ministerstvo kultúry a CR

slovakia

left justify in out

Pôsobnosť Slovenskej agentúry pre cestovný ruch (SACR) od 1. júla tohto roka zastrešuje premenované Ministerstvo kultúry a cestovného ruchu (MKCR) SR. Dovtedy problematiku turizmu a SACR riadilo ministerstvo hospodárstva, ktorého názov sa po pribratí oblasti výstavby a bytovej politiky 1. júla zmenil na Ministerstvo hospodárstva a výstavby (MHV) SR.
      "Prechod pod zriaďovateľskú pôsobnosť MKCR sa zatiaľ výraznejšie činnosti SACR ako samostatnej príspevkovej organizácie nedotkol," uviedla pre TASR referentka pre komunikáciu a PR aktivity SACR Zuzana Nemcová. Určite však treba doriešiť pravidlá ďalšej spolupráce s MHV. Ako upozornila, SACR má už tri roky svoje pracovisko v prenajatých priestoroch a zmenu neočakáva najbližšie dva roky. Generálna riaditeľka SACR je menovaná a odvolávaná ministrom toho ministerstva, ktoré je zriaďovateľom SACR.
      O novom spojení segmentov kultúry a CR rozhodla predchádzajúca vláda SR, ktorá 19. 1. schválila zrušenie dvoch ministerstiev, životného prostredia a výstavby a regionálneho rozvoja. Ich agendu začlenila pod existujúce rezorty.
      Stredopravé strany, ktoré zostavili nový kabinet, však po politickej dohode oznámili vznik "superministerstva". Pôjde o  Ministerstvo dopravy, regionálneho rozvoja a cestovného ruchu (MDRRCR). Znamená to, že vláda SR musí schváliť kompetenčné zákony, aby agenda CR mohla z MKCR prejsť pod MDRRCR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies