Poslanec Novotný pokrstil knihu o zdravotníctve fyziologickým roztokom

NETKY.SK • 9 December 2015, 07:18 • 2 min
Poslanec Novotný pokrstil knihu o zdravotníctve fyziologickým roztokom

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR a podpredseda strany Šanca Viliam Novotný dnes večer v Bratislave pokrstil svoju novú knihu Ako vyliečiť zdravotníctvo.

slovakia

left justify in out

Krstnými rodičmi sa stali šéf Health Policy Institute Tomáš Szalay a expremiérka Iveta Radičová, ktorá nad ňou prevzala záštitu. Knihu symbolicky obliali fyziologickým roztokom.

 

Publikácia má necelých 80 strán a je rozdelená na dve časti. V prvej sa Novotný venuje vývoju v zdravotníctve od roku 1989. "Celé to píšem a hodnotím z pohľadu lekárov, sestier, zdravotníkov, pacientov. Vychádza to z mojich osobných skúseností," priblížil. Jeho rozprávanie je doplnené aj karikatúrami Jozefa Jurka.

 

V druhej časti predstavuje opozičný poslanec svoju víziu zlepšenia situácie v sektore. "Je o tom, čo treba urobiť, aby zdravotníctvo lepšie fungovalo, aby sme vyliečili zdravotníctvo," doplnil. Za riešenie považuje napríklad zmenu fungovania zdravotného poistenia tak, aby si každý vyberal vlastný poistný plán. Zvýšenie zdravotných odvodov by nebolo potrebné, doplnil.

 

Kniha je podľa Novotného určená širokej verejnosti, v obchodoch sa však predávať nebude. K dispozícii bude zdarma v elektronickej forme.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies