Poslanci Obamovho domovského štátu Illinois schválili sobáše homosexuálov

NETKY.SK • 6 November 2013, 09:15 • 2 min
Poslanci Obamovho domovského štátu Illinois schválili sobáše homosexuálov

SPRINGFIELD - Obe snemovne legislatívneho zboru amerického štátu Illinois schválili v utorok sobáše párov rovnakého pohlavia a poslali príslušnú legislatívu na podpis guvernérovi.

slovakia

left justify in out

Ak zákon podpíše demokratický guvernér Pat Quinn, čo sa očakáva, Illinois sa stane 15. štátom USA, kde budú legálne homosexuálne manželstvá, uviedol denník New York Times. Manželské zväzky homosexuálov sú už legálne v 14. štátoch USA a tiež v oblasti federálnej metropoly Washington.

Poslanci Snemovne reprezentantov štátu Illinois odsúhlasili legislatívu pomerom hlasov 61:54. Hlasovanie prebehlo zhruba po straníckej línií: k väčšinovým demokratom sa pridali len traja členovia republikánskej menšiny. Tieto zmeny okamžite z procedurálnych dôvodov opäť odobrili aj členovia illinoiského Senátu, ktorí už zákon ako celok schválili vo februári tohto roku. 

Prví homosexuáli a lesbičky by sa v Illinois mohli zosobášiť už 1. júna 2014. Domovský štát prezidenta USA Baracka Obamu už v súčasnosti povoľuje registrované partnerstvá osôb rovnakého pohlavia. 

Proti legalizácii sobášov v Illinois vystupovali aj oponenti z radov samotných demokratov, ktorí mali v tejto otázke iný názor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies