Porýnie-Falcko pokračuje v predaji letiska Hahn, záujemcovia predložili konkrétne ponuky

NETKY.SK • 21 November 2016, 14:13 • 2 min
Porýnie-Falcko pokračuje v predaji letiska Hahn, záujemcovia predložili konkrétne ponuky

BERLÍN - Nemecká spolková krajina Porýnie-Falcko začne rokovania s tromi záujemcami o kúpu regionálneho letiska Hahn, ktoré sa nachádza neďaleko Frankfurtu. Minister vnútra Porýnia-Falcka Roger Lewentz v pondelok povedal, že posúdenie ponúk ukázalo, že by sa mohli začať rokovania s tromi zo šiestich záujemcov, ktorí predložili "konkrétne ponuky".

slovakia

left justify in out

Minister neidentifikoval nikoho z týchto záujemcov, ale poznamenal, že sa stále môžu posudzovať nové alebo vylepšené ponuky.


Porýnie-Falcko plánovalo predať svoj 82,5-percentný podiel v letisku Hahn, ktoré zápasí s finančnými ťažkosťami, čínskej spoločnosti Shanghai Yiqian Trading Company podnikajúcej v oblasti logistiky a stavebníctva.

 

Spolková krajina však v júli dohodu s touto spoločnosťou zrušila, keďže firma neuhradila potrebnú platbu. Ako ďalšie dôvody zrušenia transakcie sa uvádzali širšie pochybnosti o spoľahlivosti kupujúcej firmy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies