Portál ĽudiaĽuďom.sk podal trestné oznámenie na Nadáciu Tatry

NETKY.SK • 17 Február 2015, 18:47 • 2 min
Portál ĽudiaĽuďom.sk podal trestné oznámenie na Nadáciu Tatry

BRATISLAVA - Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk podal na Nadáciu Tatry trestné oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu sprenevery.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval PR manažér portálu Tomáš Mácha, dôvodom je, že financie, ktoré nadácia cez portál vyzbierala na operáciu malého chlapca, neposunula jeho rodine. Rodina osemmesačného Damiánka musela podľa Máchu pre nedostatok financií plánovanú operáciu zrušiť.

 

Chlapec sa podľa Máchu narodil so šiestimi prstami na ľavej ruke. Tento hendikep mu robí veľké problémy, pre ktoré nemôže viesť normálny život ako ostatné deti. Prst je možné odstrániť operáciou, ktorá je však pre jeho rodičov finančne veľmi náročná. Chlapcova mama Petra Beňaková preto súhlasila s ponukou pomoci od nadácie. Za dva a pol mesiaca pribudlo pod výzvou na podporu rodiny na darcovskom portáli 38 darov v celkovej sume 372 eur. Tie mali na základe dohody medzi Damiánkovou rodinou a zástupcom Nadácie Tatry Borisom Kulíkom dostať Beňakovci. V októbri 2014, po takmer trojmesačnom trvaní sa výzva skončila, do dnešného dňa však Petra Beňaková podľa vlastných slov žiadne peniaze na synovu operáciu nedostala. S Borisom Kulíkom sa snažila niekoľkokrát spojiť, ten s ňou však prerušil všetky kontakty. Kontaktovať nadáciu sa nepodarilo ani zástupcom portálu. "Ani v sídle nadácie sme nikoho nenašli, v dome o nich vraj nikto predtým nepočul. Medzičasom tiež zrušili svoju webovú stránku aj profil na Facebooku,“ povedala projektová manažérka portálu Elena Šingliarová. 

 

"Jedným z našich cieľov pri vytvorení ĽudiaĽuďom.sk bolo, aby sme vniesli do darcovstva väčšiu transparentnosť," povedal riaditeľ neziskovej organizácie ĽUDIA ĽUĎOM Roland Kyška. "Dnes ale máme podozrenie, že sa náš portál pokúsil niekto zneužiť a to tým najhnusnejším spôsobom, že na vlastné obohatenie využil niekoľkomesačné dieťa." Keďže konanie predstaviteľov nadácie ohrozilo operáciu malého Damiánka, rozhodli sa zástupcovia portálu sumu, o ktorú rodina prišla, teda 372 eur, poskytnúť z vlastného rozpočtu. Zároveň si matka chlapčeka vytvorila na portáli ĽudiaĽuďom.sk vlastnú výzvu, vďaka ktorej už financie od darcov pôjdu z portálu priamo na jej účet. Podporiť malého Damiánka môžu darcovia na stránke https://www.ludialudom.sk/vyzvy/2301 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies