Porošenko: Normandská štvorka bude rokovať o vyslaní mierovej misie na Ukrajinu

NETKY.SK • 5 Apríl 2015, 08:54 • 2 min
Porošenko: Normandská štvorka bude rokovať o vyslaní mierovej misie na Ukrajinu

KYJEV - Ministri zahraničných vecí štátov tzv. normandskej štvorky budú rokovať o vyslaní mierovej misie na Ukrajinu.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v sobotu ukrajinský prezident Petro Porošenko, ktorého citovala agentúra TASS.

 

"Hovorím o tom po prvý raz: dohodli sme sa na stretnutí ministrov zahraničných vecí v 'normandskom formáte', kde sa bude hovoriť o vyslaní mierovej misie na Ukrajinu," uviedol Porošenko pre ukrajinskú televíznu stanicu 5 kanal.

 

Pripustil však, že reakcia medzinárodných partnerov na iniciatívu Kyjeva ohľadom mierovej misie je negatívna, keďže s ňou minské dohovory nepočítali.

 

"Vďaka dôkladnej práci diplomatov bola predmetná otázka predložená na diskusiu. Uskutočnili sa i konzultácie s generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom. Mierová misia by mala byť rozmiestnená nielen pozdĺž kontaktnej línie, ale aj na hraniciach," doplnil ukrajinský prezident.

 

Porošenko je presvedčený, že spolupráca s Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), rozšírenie mierovej misie a posilnenie jej mandátu prispejú k upevneniu prímeria a prepusteniu všetkých rukojemníkov.

 

Podľa šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova sa Kyjev snaží touto iniciatívou iba odpútať pozornosť od toho, že neplní minské dohovory, podotýka TASS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies