Popularita mobilných platieb vlani rástla

NETKY.SK • 3 Júl 2016, 12:19 • 2 min
Popularita mobilných platieb vlani rástla

BRATISLAVA - Mobilné platby používa na platenie v obchodoch 20 % spotrebiteľov na rozvinutých trhoch a až 47 % spotrebiteľov na rozvíjajúcich sa trhoch. Vyplýva to z najnovšej globálnej správy spoločnosti Deloitte o technológiách, médiách a telekomunikáciách s názvom Globálne mobilné spotrebiteľské trendy.

slovakia

left justify in out

"Pre mobilné platby bol rok 2015 prelomový. Najčastejšie uvádzanou obavou pri používaní mobilných platieb je však podľa štúdie bezpečnosť," zhodnotila poradenská spoločnosť. Až 40 % spotrebiteľov na celom svete konštatuje obavu, že mobilné platby nie sú dostatočne bezpečné.


Zaujímavosťou podľa Deloitte je, že spotrebitelia v technologicky vyspelých krajinách, ako je Nemecko, Francúzsko a USA, sa zdráhajú používať mobilné platobné riešenia oveľa viac ako spotrebitelia na rozvíjajúcich sa trhoch.

 

Rýchle rozširovanie potvrdzuje podľa štúdie Čína, ktorá je prevažne hotovostným trhom, no vlani bola jednou z krajín, ktoré najrýchlejšie zavádzali mobilné platby za nákupy v obchodoch s medziročným nárastom o 66 %.
Spoločnosť Deloitte poskytuje služby v oblasti auditu, daní, práva, podnikového a transakčného poradenstva klientom v odvetviach verejného a súkromného sektora.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies