Ponuku na kúpu Jazztelu Orange nechce vylepšiť

NETKY.SK • 12 Október 2014, 15:02 • 2 min
Ponuku na kúpu Jazztelu Orange nechce vylepšiť

MADRID - Francúzska telekomunikačná spoločnosť Orange nezvýši sumu, za ktorú chce kúpiť španielskeho operátora Jazztel.

slovakia

left justify in out

Povedal to v rozhovore pre nedeľňajšie vydanie El País generálny riaditeľ firmy Orange Stephane Richard. Za operátora Jazztel ponúka Orange 3,4 mld. eur. Richard uviedol, že ponuka na prevzatie firmy Jazztel je pre akcionárov veľmi atraktívna. Vyjadril sa takto po tom, ako časť majiteľov akcií španielskeho operátora uviedla, že ponuku odmietne, keďže cenu Jazztelu podľa nich podhodnocuje.

 

"Chcem sa vysloviť jasne: cena sa nezvýši," povedal šéf spoločnosti Orange. Francúzska telekomunikačná firma zverejnila svoju ponuku v polovici septembra. Šéf Jazztelu Leopoldo Fernández Pujals súhlasil s tým, že svoj 14-percentný podiel predá. Firma Alken Asset Management, ktorá je druhým najväčším akcionárom Jazztelu, však uviedla, že svoj 5-percentný podiel za ponúkanú cenu 13 eura za akciu nepredá. V piatok bola uzatváracia cena akcií Jazztelu 12,75 eura za kus.

 

Na slovenskom trhu pôsobí spoločnosť Orange Slovensko, ktorá je integrovaným telekomunikačným operátorom poskytujúcim komplexné telekomunikačné služby v mobilnej a pevnej sieti. Majiteľom 100 % akcií spoločnosti Orange Slovensko je skupina Orange.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies