Ponorka indického námorníctva s 18 ľuďmi na palube vybuchla v prístave v Bombaji

NETKY.SK • 14 August 2013, 06:21 • 2 min
Ponorka indického námorníctva s 18 ľuďmi na palube vybuchla v prístave v Bombaji

NAÍ DILLÍ - Ponorka indického námorníctva s 18 vojakmi na palube sa potopila dnes vo svojom domovskom prístave v meste Bombaj po tom, ako ju po explózii zachvátil požiar.

slovakia

left justify in out

Hovorca indického námorníctva Narendra Vispute podľa agentúry AP uviedol, že v súčasnosti prebieha záchranná operácia, ktorej cieľom je dostať do bezpečia členov posádky a zachrániť plavidlo. Podľa AP bolo nad hladinou vidieť len časť ponorky, ktorá je vybavená motormi na naftový a elektrický pohon.vPríčina výbuchu a následného požiaru nebola bezprostredne známa. Miestne médiá spomínajú ako najpravdepodobnejšiu príčinu nehodu.

Ponorka vyrobená v Rusku pred 16 rokmi s názvom INS Sindhurakshak sa podľa agentúry Reuters vlani vrátila z Ruska, kde prešla technickou kontrolou a modernizáciou. India disponuje 14 ponorkami na naftový pohon. Vlani si prenajala od Ruska jadrovú ponorku Nerpa na desať rokov za miliardu dolárov. Okrem toho India minulý týždeň aktivovala reaktor na palube svojej vôbec prvej jadrovej ponorky domácej výroby, ktorú plánuje využiť na svoju prvú misiu vo svojich službách do dvoch rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies