Poľský prezident chápe, že majitelia svoje prevádzky otvárajú aj napriek zákazom

NETKY.SK • 25 Január 2021, 15:13 • 2 min
Poľský prezident chápe, že majitelia svoje prevádzky otvárajú aj napriek zákazom

VARŠAVA - Nariadenia odborníkov a vlády nerešpektujú ani v susednom Poľsku.

slovakia

left justify in out

Poľský prezident Andrzej Duda v pondelok vyslovil pochopenie pre ľudí, ktorí otvárajú svoje prevádzky aj  napriek platným pandemickým opatreniam a finančným postihom pre porušenie vládou nariadených obmedzení. Stovky podnikateľov sa zapojili do výzvy #OtwieraMY (Otvárame) a rozhodli sa otvoriť svoje reštaurácie, hotely, lyžiarske vleky, fitnescentrá a ďalšie prevádzky, aby sa vyhli kreachom v dôsledku predĺžených opatrení proti šíreniu koronavírusu.

„Chápem netrpezlivosť a často aj zúfalstvo ľudí, ktorí musia sledovať rozpad sa ich celoživotnej práce. Trestať takýchto zúfalých ľudí je strašné,“ vyhlásil Duda, no podotkol, že predpisy „sa musia dodržiavať".

 

 

Podnikatelia boli varovaní, že pokiaľ nebudú rešpektovať platné nariadenia, budú vyškrtnutí z programov štátnej finančnej pomoci a rôžnych podporných grantov. Mnohí majitelia firiem však tvrdia, že otvorenie sa im finančne oplatí viac, pretože vládna pomoc ani zďaleka nepokryje ich straty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies