Poľský premiér odstúpi ešte v septembri

NETKY.SK • 2 September 2014, 13:14 • 2 min
Poľský premiér odstúpi ešte v septembri

VARŠAVA - Novozvolený predseda zoskupenia lídrov EÚ Donald Tusk rezignuje na post predsedu poľskej vlády ešte v septembri.

slovakia

left justify in out

Tusk, ktorý sa prestížnej funkcie ujme k prvému decembru, podľa utorňajších slov hovorkyne vlády Malgorzaty Kidawovej-Blonskej odstúpi už čoskoro, aby uvoľnil miesto svojmu nástupcovi. Tým by sa podľa medializovaných informácií mala stať predsedníčka parlamentu a podpredsedníčka Tuskovej strany Ewa Kopaczová. S príchodom exministerky zdravotníctva údajne prídu aj zmeny na ďalších dôležitých postoch v dočasnej vláde, ktorá dovedie krajinu k budúcoročným jesenným voľbám.

 

Tusk sa k prvému decembru stane nástupcom belgického expremiéra Hermana Von Rompuya na poste takzvaného europrezidenta. Rozhodli o tom lídri EÚ na sobotňajšom summite. Tusk, ktorý má problémy s komunikáciou v angličtine, sa stal vôbec prvým zástupcom východnej časti EÚ na vrcholom poste bloku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies