Poľsko a Nemecko na prahu postupu, Nawalka: Remíza je férová

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 10:05 • 2 min
Poľsko a Nemecko na prahu postupu, Nawalka: Remíza je férová

SAINT-DENIS - Prvá bezgólová remíza finálového turnaja majstrovstiev Európy sa zrodila medzi futbalistami Poľska a Nemecka. Oba tímy sú s konečným výsledkom spokojné, pretože si ňou výrazne priblížili účasť vo vyraďovacej fáze.

slovakia

left justify in out

Diváci v Saint-Denis videli hlavne v druhom polčase atraktívny a ofenzívny futbal, v ktorom si však ani jedna zo šancí nenašla cestu za bránkovú čiaru. "Som veľmi spokojný s tímovou disciplínou a dodržiavaním taktických pokynov. Hráči vložili srdce do tohto zápasu. Možno, že nie sme spokojní s tým, že sme neskórovali, ale remíza je férová," citovala agentúra DPA poľského trénera Adama Nawalku.

 

Remíza posunula Poliakov a Nemcov na prvé dve miesta v C-skupine, ale zatiaľ ani jeden z nich nemá pred záverečným zápasom definitívu postupu. "Bol som spokojný s našou obranou, ale náš útok si nevytvoril dostatok šancí. Podobne to však bolo aj u súpera," vyjadril sa tréner Nemecka Joachim Löw.

 

"Súper zápas kontroloval, ale nevytvoril si veľa čistých šancí. Myslím, že v konečnom zúčtovaní sme mali viac šancí my," uviedol po zápase poľský krídelník Jakub Blaszczykowski. Problémy nemeckej obrane robilo hlavne útočné duo Lewandowski-Milik, ktoré malo na svojom konte aj najväčšie poľské príležitosti. "Vždy je náročné hrať proti Lewandowskému. Spolu s Milikom nám dali dobrý tréning," povedal obranca Nemecka Jerome Boateng.

 

Poliaci sa ziskom bodu priblížil k historicky prvému postupu zo skupinovej fázy na európskom šampionáte. V záverečnom stretnutí ich čaká Ukrajina, ktorá je už bez šance na postup. Nemecko uzatvorí účinkovanie v skupinovej fáze zápasom so Severným Írskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies