Poľská prokuratúra obvinila právnika zo špionáže pre ruskú rozviedku

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 13:22 • 2 min
Poľská prokuratúra obvinila právnika zo špionáže pre ruskú rozviedku

VARŠAVA - Poľská prokuratúra obvinila zo špionáže pre ruskú vojenskú rozviedku právnika s dvojakým - poľským aj ruským - občianstvom. Mužovi hrozí v prípade usvedčenia až desaťročné väzenie, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Totožnosť obvineného právnika nebola podľa platných poľských zákonov o ochrane osobných údajov zverejnená, identifikovaný bol len ako Stanislaw Sz. Viaceré poľské médiá však uviedli, že obvinený muž je synom bývalého ruského brankára, ktorý sa so svojou rodinou usadil v Poľsku v roku 1991.


Šéf varšavskej prokuratúry Wlodzimierz Burkacki agentúre AP povedal, že muž bol obvinený zo špionáže pre ruskú Hlavnú správu rozviedky (GRU), ktorú údajne vykonával v rokoch 2012-2014. Obvinenie bolo koncom apríla zaslané súdu vo Varšave. Podľa AP Stanislawa Sz. zadržali ešte v roku 2014, pričom odvtedy je stále vo väzbe.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies