Poľská polícia uskutočnila razie v organizáciách bojujúcich za ženské práva

NETKY.SK • 5 Október 2017, 19:26 • 2 min
Poľská polícia uskutočnila razie v organizáciách bojujúcich za ženské práva

VARŠAVA - Viaceré poľské organizácie bojujúce za ženské práva vo štvrtok informovali o rozsiahlych policajných raziách vo svojich kanceláriách po celej krajine.

slovakia

left justify in out

Razie sa konali v stredu a policajti pri nich mimovládkam zhabali počítače a dokumenty. Zásahy potvrdil vo štvrtok aj hovorca poznaňskej prokuratúry Jacek Pawlak. Policajné zásahy uskutočnili vo Varšave, Gdansku, Poznani a Zielonej Gore.

 

Mimovládne organizácie tvrdia, že ide zo strany vlády o cielené zastrašovanie, ktoré je odvetou za utorňajšie demonštrácie, na ktorých ženy vo viacerých poľských mestách protestovali proti zákazu potratov.

Pawlak v rozhovore tvrdil, že razie s demonštráciami nijako nesúvisia a ich načasovanie na deň po protestoch bola len zhoda okolností. Čo presne vyšetrovatelia v prípade týchto organizácií skúmajú, nechcel povedať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies