Poľská polícia prehľadala sídlo ľudskoprávnej organizácie vo Varšave

NETKY.SK • 3 Február 2017, 16:31 • 2 min
Poľská polícia prehľadala sídlo ľudskoprávnej organizácie vo Varšave

VARŠAVA - Poľská polícia prehľadala dnes varšavské sídlo organizácie, ktorá sa zaoberá monitoringom prejavov rasizmu a xenofóbie. Razie sa konali aj v domoch niektorých z predstaviteľov tejto organizácie, ktorým zhabali počítače a dokumentáciu.

slovakia

left justify in out

Samotné Monitorovacie centrum rasistického a xenofóbneho správania označilo policajný zásah za pokus o zastrašovanie a zničenie dôkazov nepohodlných pre poľskú vládu.

 

Razie na "mnohých miestach vo Varšave" potvrdil aj hovorca prokuratúry Lukasz Janyst. Operácia bola podľa neho súčasťou vyšetrovania podvodov, falšovania dokladov a iných previnení.

 

Dotknutá organizácia v odkaze na Facebooku zdôraznila, že svoju činnosť prevádzkuje legálne a že sa z Poľska stáva "policajný štát".

 

Poľské organizácie na ochranu ľudských práv vyjadrili obavy, že tamojšie úrady sa pokúšajú o umlčanie mimovládnych skupín podobne, ako sa to udialo v Maďarsku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies