Pollák išiel monitorovať voľby do rómskych osád

NETKY.SK • 4 November 2017, 09:57 • 2 min
Pollák išiel monitorovať voľby do rómskych osád

BRATISLAVA - Bývalý vládny rómsky splnomocnenec a súčasný člen štátnej volebnej komisie Peter Pollák išiel do terénu monitorovať priebeh krajských volieb. Navštívi Jarovnice v okrese Sabinov, Luník IX - mestskú časť Košice a Letanovce v okrese Spišská Nová Ves. Do terénu by mali ísť aj ďalší členovia štátnej komisie.

slovakia

left justify in out

"Vybrali sme tieto tri miesta, kde sa už v minulosti objavili podozrenia z volebnej korupcie," vysvetlil svoj postup pre TASR Pollák, ktorý sa sústreďuje na problematiku kupovania hlasov.

 

Avizoval, že v prípade podozrení v iných ako týchto troch "problematických oblastiach" sa presunie aj inam. Tvrdí, že ak sa mu potvrdia podozrenia, oznámi ich polícii aj komisii.

 

Do terénu by mali ísť aj ďalší členovia štátnej volebnej komisie. Tá na zasadnutí rieši podnety, programom volebného dňa aj možnú kontrolu volebných miestností.

 

Policajný prezident Tibor Gašpar v piatok (3.11.) informoval, že polícia je pripravená zaoberať sa každým oznámením o volebnej korupcii alebo konaním, ktoré by narušovalo zákonný priebeh volieb. Vyzval občanov, aby takéto zistenia hlásili strážcom zákona.

 

Volebné miestnosti sa na Slovensku otvorili o 7.00 h. Obyvatelia ôsmich samosprávnych krajov volia nových predsedov krajov a poslancov krajských zastupiteľstiev. Prvé priebežné výsledky by mali byť známe po 22.00 h. Oficiálne výsledky by mali ohlásiť v nedeľu 5. novembra po schválení štátnou volebnou komisiou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies