Polícia zhabala takmer dve tony slonoviny určenej pre Vietnam

NETKY.SK • 29 Január 2014, 08:19 • 2 min
Polícia zhabala takmer dve tony slonoviny určenej pre Vietnam

LOMÉ - Polícia v západoafrickom štáte Togo zatkla troch mužov obvinených z pašovania takmer dvoch ton slonoviny do Vietnamu. Informovala o tom v utorok tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Zatknutie 44-ročného Vietnamca a jeho dvoch komplicov z Toga bolo súčasťou širšej ofenzívy zameranej proti nelegálnemu obchodu so slonovinou, ktorý krajinu sužuje už niekoľko desaťročí.

Slonovina bola ukrytá v lodnom kontajneri v prístave metropoly Lomé, ktorý mal smerovať do Vietnamu. Polícia zhabala 1680 kilogramov slonoviny, ktorá podľa ochrancov prírody pochádzala približne z 230 zvierat.

Togo bolo dlho tranzitnou krajinou pre slonovinu smerujúcu do Ázie z centrálnej časti Afriky. Rastúci dopyt viedol v uplynulých rokoch k nárastu nelegálneho obchodu. Medzinárodný zákaz obchodu so slonovinou vstúpil do platnosti v roku 1989.

Vlani v auguste Togo oznámilo zatknutie muža, ktorého aktivisti obviňujú v súvislosti so zabitím tisícok slonov. Našli uňho 680 kilogramov slonoviny, čo predstavuje iba zlomok klov, ktoré muž prepašoval cez krajinu od 70. rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies