Polícia zatkla kuriéra čečenských teroristov; zrejme ho vydajú do ČR

NETKY.SK • 24 Jún 2011, 08:30 • 2 min
Polícia zatkla kuriéra čečenských teroristov; zrejme ho vydajú do ČR

Polícia zatkla kuriéra čečenských teroristov; zrejme ho vydajú do ČR

slovakia

left justify in out

Údajného kuriéra čečenskej teroristickej skupiny dnes v Berlíne zatkol oddiel dobre ozbrojenej polície a je pravdepodobné, že muža vydajú do Českej republiky. Oznámili to nemeckí prokurátori.
      Ruský štátny príslušník (35) je podozrivý z prenášania falošných dokladov medzi Nemeckom a Českou republikou v rokoch 2008-2010 - pracoval pre Džamáa šaría, islamskú povstaleckú skupinu bojujúcu proti ruskej vláde v Čečensku, kaukazskej republike Ruskej federácie.
      Zásah policajného komanda sa uskutočnil v berlínskej štvrti Marzahn.
      Prokurátori uviedli, že falošné dokumenty využívali teroristi ako cestovné doklady pri prechode cez hranice a pri získavaní peňazí na nákup zbraní. Údajného komplica zatkli v Berlíne 3. júna.
      Nemecko má v pláne poslať oboch mužov do Českej republiky, ktorá je hlavným miestom, kde sa falšovali dokumenty, vysvetlili nemeckí prokurátori.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies